Send oss en e-post

 • Vänligen fyll i ditt namn
 • Vänligen fyll ett meddelande

Spørsmål og svar

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene rundt våre produkter.

Hvis du har et spørsmål som ikke er besvart nedenfor, vennligst ta kontakt med kundeservice

 • Spørsmål og svar

  • Bestilling

   Hvor kan jeg kjøpe registrering?

   Sykkelregistrering kan gjøres hos et flertall av sportsbutikkene i Norge.

   Hvor mye koster en registrering?

   En registrering koster kr 399.- for 5 år. Betaling gjøres direkte i butikk når du registrerer sykkel.

   Gjelder det samme pris for voksne og barn?

   Nei, barn under 10 år registrerer sykkelen sin gratis i 3 år

   Hva inneholder en registrering?

   Sykkelen vil være registrert i Norges ledende sykkelregister i 5 år, søkbar for politi forsikring og hittegods. Sykkelen blir også merket med en tyveriforebyggende ID-oblat.

   Hva gjør jeg hvis jeg selger sykkelen min?

   Registreringen følger både eier og sykkel. Ved salg av sykkel skal det sendes en mail til sykkel@falcksykkelregister.no Husk å ta med personopplysninger og sykkelopplysninger. 

   Når trer mitt medlemskap i kraft? 

   Medlemskapet trer i kraft fra bestillingsdato. Hvis du har fått 3 mnd. gratis ved kjøp av ny sykkel hos forhandler gjelder registreringen fra vi har mottatt informasjonen fra forhandler.

  • Oppsigelse

   Hvordan sier jeg opp min registrering?

   Registreringen kan sies opp på "min side" evt send en mail til sykkel@falcksykkelregister.no eller ring 815 68 112

  • Endring

   Kan jeg overføre en registrering til en annen sykkel?

   Nei, dette kan kun gjøres ved bytte av ramme ved reklamasjon.

   Hvordan endrer jeg personopplysninger?

   Du kan endre personopplysninger på "min side" evt send en mail til sykkel@falcksykkelregister.no eller ring 815 68 112.

  • Innhold

   Hvilke fordeler får jeg ved å kjøpe sykkelregistrering?

   En registrert sykkel er mindre attraktiv å stjele. Sykkelens status (meldt savnet/ikke savnet) kan enkelt kontrolleres av alle, og det er derfor vanskelig å omsette sykkelen ulovlig. Du vil og får fordeler hos ditt forsikringsselskap.

   Savnet sykkel

   Sykkelen min er stjålet, hva gjør jeg?

   Meld først tyveriet til politiet - dette kan nå gjøres på politiets nettsider og deretter forsikringsselskapet du er innboforsikret - husk å opplyse om at sykkelen er registrert i Falck Sykkelregister. Husk også å melde fra til Falck Sykkelregister via Min Side, på 815 68 112 eller på sykkel@falcksykkelregister.no.

   Hvilken informasjon om sykkelen trenges til politianmeldelse og forsikringsoppgjør ?

   Du må ha rammenummer, fabrikat og nypris på sykkelen som har blitt stjålet. Til forsikringsselskapet må du fylle ut et skjema for skademelding og legge ved en bekreftelse på at tyveriet er politianmeldt. Enkelte selskap ber om kvittering på sykkelkjøpet (original kvittering). Noen ber også om en bekreftelse på dagens markedspris for sykkelen. Hvis sykkelen er gammel og ikke lenger finnes i salg, må du be forhandleren din om å lage en prisbekreftelse på hva en tilsvarende sykkel koster i dag. Oppgi også om at sykkelen er registrert i Falck Sykkelregister.

   Jeg har ikke rammenummeret og kvittering på sykkelen, hva gjør jeg?

   Ta kontakt med forhandleren der du kjøpte sykkelen din. Vårt kundesenter kan også hjelpe deg med sykkelinformasjonen. Ellers finner du all informasjon på Min Side

   Funnet sykkel

   Jeg har funnet en sykkel, hva gjør jeg?

   Kontakt Falck Sykkelregister på 815 68 112. Dersom sykkelen er registrert i Falck Sykkelregister vil vi kontakte eieren og be han/hun om å hente sykkelen. Det er viktig at du ikke bruker sykkelen, da du ved en evt. politikontroll vil bli anmeldt for dette. Du må ikke selge sykkelen, da det kan føre til at du blir anmeldt for heleri.

   Jeg har funnet igjen sykkelen min, hva gjør jeg?

   Har du meldt sykkelen din stjålet til politiet og forsikringsselskapet må du gi beskjed at sykkelen er kommet til rette til disse. Meld også fra til Falck Sykkelregister. Dette kan du gjøre på "min side". Dersom du har fått erstatning fra ditt forsikringsselskap er sykkelen selskapets eiendom. 

   Jeg har mottatt melding om at sykkelen min er funnet og kan hentes ved min lokale Falck stasjon, hva gjør jeg?

   Ta med brevet fra hittegodsstasjonen samt gyldig ID.

   Er det administrasjonsgebyr for uthenting av funnet sykkel?

   Ja, dette fastsettes av hver enkelt hittegodsstasjon, prisen ligger på vilkårene våre.

   Auksjon / hittegods

   Når holdes neste sykkelauksjon?

   For informasjon om sykkelauksjoner i ditt distrikt, kontakt ditt lokale politi- eller Falckstasjon. Sykkelauksjoner i Oslo håndteres av Falck. Kontakt Falck på tlf. 815 68 112.

   Falckstasjoner

   Politistasjoner

   Rammenummer

   Hva er et rammenummer?

   Alle sykler er preget med et rammenummer som gir sykkelen en unik identitet. Rammenummeret registreres i Falck Sykkelregister, og det er dette nummeret som gjør at sykkelen kan spores tilbake til deg. En sykkel uten rammenummer er ikke i forskriftsmessig stand ifølge Vegtrafikkloven.

   Hvor kan jeg finne rammenummeret på sykkelen min?

   Rammenummeret finner du et sted på sykkelens ramme. Som oftest finnes rammenummeret på sykkelens underside mellom pedalene (under kranken). Nummeret kan også være preget foran, på venstre eller høyre side, over kranken, på stangen under setet, på utsiden eller innsiden av bakgaffelen på venstre eller høyre side, eller et annet sted på rammen. Sjekk også kvitteringen. Forhandleren noterer normalt ned rammenummeret på kvitteringen.

   Det er to nummer på sykkelen min, hvorfor det?

   En del sykler er utstyrt med en produksjonskode i tillegg til rammenummeret. Denne produksjonskoden er den samme for alle sykler av samme fabrikat og modell. Denne koden må ikke forveksles med rammenummeret. Dersom du finner to nummer på sykkelen din, må du ta kontakt med forhandler, importør eller Falck Sykkelregister for å avklare hvilket nummer som skal registreres. Det hender at forhandleren har notert galt nummer på kvitteringen. Uten det riktige rammenummeret, er det liten mulighet for at du får sykkelen tilbake dersom den blir stjålet.

   Det finnes ikke rammenummer på sykkel min, hva gjør jeg?

   Ta kontakt med forhandleren der du kjøpte sykkelen din. De er ansvarlig for at sykkelen din er preget med et unikt rammmenummer. Du må ha rammenummeret for å få registrert sykkelen din i Falck Sykkelregister, da dette er det eneste på sykkelen som gjør at den kan spores tilbake til deg.

   Min Side

   Hva kan jeg gjøre på Min Side?

   Her kan du endre personopplysninger, melde sykkel savnet/solgt. Du kan også registrere flere sykler.

   Jeg har glemt brukernavn/passord. Hva gjør jeg?

   Du kan få en ny aktiveringskode ved å trykke her

   Hvor finner jeg Min Side?

   Min side finner du her

   Securmark

   Hva er Securmark?

   Siden 1988 har Securmark gjort verdier verdiløse for tyven. Ved hjelp av micromerker, graveringer, synlige advarselsmerker og oppføring i en oppdatert, internasjonal database, tyverimerker vi båter, båtmotorer, vannscootere og andre verdigjenstander. I 2016 lanserte vi tyverimerking av sykler. Les mer om vår tyverimerking her.

   Hva er forskjellen på Securmark og Falck?

   Falck er Norges ledende sykkelregister og tilbyr oppføring i dette registeret. Sykkelen blir også merket med en tyveriforebyggende ID-oblat.

   Securmark tilbyr i tillegg til registrering tyverimerking, som blant annet består av micromerker. Les mer om Securmarks tyverimerking av sykler.

   Hvorfor er dere ikke ett register?

   Foreløpig vil det være to separate registre, men disse vil etter hvert bli sammenslått til ett register.

   Jeg er registrert i Falcks sykkelregister. Kan sykkelen min tyverimerkes i tillegg?

   Alle sykler kan tyverimerkes såfremt du kan fremvise kvittering med rammenummer på kjøpet (sykkelforhandlere kan som regel hjelpe deg med dette). Det er for å sikre at vi får korrekte eieropplysninger.

   Andre spørsmål?

   Vennligst kontakt kundeservice.